nieuws

Tweede dode door omvallen hoogwerker

bouwbreed

goes ­ Twee mannen zijn maandag om het leven gekomen doordat hun hoogwerker in Goes omviel. Een 46­jarige man uit het Belgische Mol was vrijwel op slag dood. Een tweede inzittende, een 27­jarige man uit Papendrecht, overleed later in een ziekenhuis in Gent.

Volgens de politie waren de mannen aan het werk aan een 65 meter hoge telecommunicatiemast aan de J. Weijermansweg. Door nog onbekende oorzaak kantelde de hoogwerker, waarbij de arm van het apparaat knikte. De arm kwam op het transformatorhuis van een zendmast. De arm en de zendmast belandden vervolgens op het dak van een levensmiddelengroothandel.

De man uit Papendrecht viel uit de hoogwerker. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De man uit België raakte bekneld en overleed ter plaatse. Zijn stoffelijk overschot kon pas om 14.30 uur worden geborgen wegens de instabiele toestand van het dak.

Het gebouw van de groothandel werd ontruimd omdat het dak zwaar was beschadigd. Doordat de zendmast werd geraakt, raakte een aantal televisie­ en radiostations in een groot gedeelte van Zeeland korte tijd uit de lucht.

Reageer op dit artikel