nieuws

Trimble en Nikon samen in landmeting

bouwbreed

den haag ­ De Amerikaanse fabrikant van onder meer navigatie­apparatuur Trimble en de Japanse fabrikant van optische precisie­instrumenten Nikon gaan samenwerken in landmeting. Ze steken elk ongeveer tien miljoen dollar in een joint­venture.

De deal houdt onder meer in dat Trimble de exclusieve vertegenwoordiger wordt van de landmeetproducten van Nikon. Dat geldt wereldwijd, behalve in Japan, waar de joint­venture zowel Trimble­ als Nikon­producten gaat verkopen. Trimble denkt met de deal een bredere ranch van producten te kunnen aanbieden en verwacht door de Nikon­organisatie betere toegang te krijgen voor zijn GPS­systemen tot de markten in Rusland, Oost­Europa, India en vooral China. Beide bedrijven zeggen op hun gebied wereldmarktleider te zijn.

Reageer op dit artikel