nieuws

Struijk Verwo Groep schrapt 18 banen

bouwbreed

oosterhout ­ Bij Struijk Verwo Groep verdwijnen 18 banen. Het betonbedrijf regionaliseert de verkoopafdeling en centraliseert een deel van de administratie van de tien vestigingen van het bedrijfsonderdeel Infra. Met de vakbonden is een sociaal plan opgesteld.

Vanuit drie regiokantoren in Oosterhout, Westervoort en Alphen aan den Rijn verzorgen account­managers voortaan het contact met de klanten.

Eerder werd dat vanuit de verschillende vestigingen gedaan. De betonproductielocaties in Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Leimuiden, Dordrecht, Vlaardingen, Nederweert en Westervoort blijven normaal draaien. Dat geldt ook voor de twee vestigingen in Oosterhout en het Rhedense De Steeg.

FNV Bondgenoten is tevreden met het akkoord. Struijk Verwo Groep begeleidt mensen die weg moeten naar een nieuwe baan en voor werknemers die bij een andere vestiging aan de slag gaan, is een reis­ en verhuiskostenregeling in elkaar gezet. De totale groep heeft ongeveer 650 mensen en dienst en realiseert op jaarbasis een omzet van 120 miljoen euro. Driekwart hiervan komt uit het bedrijfsonderdeel Infra.

Struijk rioolspecialist Struijk Verwo Aqua en het bedrijfsonderdeel Zoontjes, dat zich heeft gespecialiseerd in dakbestrating, zijn verantwoordelijk voor de rest van de omzet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels