nieuws

Smeets Groep van slag na balkondrama

bouwbreed

maastricht ­ Bij de 215 medewerkers van de Smeets Groep heerst een bedrukte stemming ten gevolge van het balkondrama in Maastricht. “Verschrikkelijk”, zegt woordvoerder Barbara Dito. “De eerste zorg betreft de betrokkenen. Zij moeten verzekerd zijn van een goede opvang. Justitie is een oriënterend onderzoek begonnen. De onderste steen moet boven komen.”

De Smeets Groep is sinds donderdagavond in de greep van de hectiek. De telefoons staan niet meer stil, de gesprekken veranderen op slag van onderwerp.

Smeets staat in en ver buiten het zuiden des lands bekend als een bouwer van naam. Het bedrijf kreeg in 2002 een pluim met de toewijzing van de titel Limburgs Ondernemer van het Jaar. Een jaartje eerder kon directeur Paul Smeets de felicitaties in ontvangst nemen als Manager van het Jaar.

“Managen in de bouw is een kwestie van verder kijken dan je eigen bedrijfstak. Je moet de maatschappelijke ontwikkelingen volgen en die vertalen naar je eigen sector”, aldus Smeets. Waarbij voor de topman geldt dat managen altijd betrekking heeft op dingen. Mensen? Die zijn om te inspireren. Het bedrijf groeide uit tot onderneming met een omzet van jaarlijks een slordige 120 miljoen.

Familiebedrijf Smeets is vanaf 1922 in de weer om Limburgers aan woningen te helpen. Tegenwoordig gaat de onderneming de boer op met uitgebreide koperslijsten, informatieavonden en heuse roadshows. Tips zowel als klachten zijn welkom. Beide brengen binding.

De Smeets Groep beschikt over vestigingen in Maastricht, Roermond, Sittard en Weert. In het hoofdkantoor in de Limburgse hoofdstad bundelen zich de activiteiten van segmenten Bouw en Service.

De kern van de activiteiten van de Smeets Groep bevindt zich in de regio Maastricht. In de recente periode lag het zwaartepunt van de activiteiten ­ in samenwerking met projectontwikkelaar 3W Vastgoed ­ op de bouw van 97 appartementen in het project Patio Sevilla op Ceramique.

Reageer op dit artikel