nieuws

Slopers aan de slag in Zaandam

bouwbreed Premium

zaandam ­ Eerst moeten de slopers van Foekens Avenant Sloopcombinatie uit Zaandam/Amsterdam nog hun werk doen door negen flatgebouwen in de wijk Vijfhoek in Zaandam met de grond gelijk te maken. Daarna moeten ze op zorgvuldige wijze het asbest verwijderen.

Pas dan kunnen de nieuwe plannen ten uitvoer worden gebracht. Het gaat om de plannen voor het eerste grote herstructureringsproject in Zaandam en liegen er niet om. De flatwoningen, alle in de sociale verhuur via woningcorporatie ZVH (Vereniging Zaandams Volkshuisvesting), maken namelijk plaats voor koop­ en huurwoningen in laag­ en hoogbouw.

De verhuur komt weer in handen van ZVH, terwijl de koopwoningen en ­appartementen in het samenwerkingsverband OBAN bestaande uit AM Wonen (voorheen Amstelland Ontwikkeling Wonen), Bouwfonds, HBG en bouwonderneming Van der Gragt uit Assendelft, het levenslicht zullen zien. De woningen worden onder de naam ‘Poort van Zuid’ verkocht. Voor deze naam is gekozen omdat de twee hoge appartementen aan weerszijden van de Wibautstraat straks als het ware een poort vormen die toegang biedt tot het centrum van Zaandam.

In totaal komen er 308 nieuwe woningen. Eerst wordt de laagbouw, bestaande uit eengezinswoningen, gerealiseerd. In het najaar hopen de deelnemende partijen met de bouw te beginnen. De verkoop van de koopwoningen begint halverwege de maand mei. Naar verwachting is het gehele project in 2007 klaar.

Reageer op dit artikel