nieuws

SigmaKalon start productie in Oekraïne

bouwbreed

amsterdam ­ SigmaKalon start deze week de productie van coatings in Oekraïne. Het verfconcern heeft in Dnjepropetrovsk een nieuwe fabriek gebouwd met een productiecapaciteit van 20.000 ton per jaar. De onderneming werkt onder de naam Polyfarb Ukraine en heeft 47 mensen in dienst. Met de fabriek wil SigmaKalon ongeveer eenvijfde van de lokale markt in handen in krijgen.

Naast de Oekraïne is SigmaKalon in Oost­Europa actief in Polen, Hongarije, de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen en Rusland. De activiteiten in de Oekraïne worden vanuit Polen ondersteund. De totale Oost­Europese markt bedraagt 600 miljoen euro, ongeveer tweederde daarvan wordt door SigmaKalon gecontroleerd. Het bedrijf is op jaarbasis goed voor een omzet van 1,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel