nieuws

Rechter: Bouw centrum mag

bouwbreed

etten­leur ­ Het Gerechtshof in Den Bosch heeft de gemeente Etten­Leur in hoger beroep in het gelijk gesteld in een langlopend conflict met vastgoedmaatschappij Wereldhave. Inzet van het conflict is de uitvoering van het centrumplan in Etten­Leur, waar de gemeente al enige tijd mee bezig is.

Het plan omvat de bouw van een ondergrondse parkeergarage voor duizend auto’s, winkels, kantoren, horecavoorzieningen, woningen en een nieuw stadskantoor. Wereldhave claimde recht te hebben op die opdracht op grond van afspraken die met de gemeente zouden zijn gemaakt. De gemeente betwistte die afspraken. Na een aanbesteding ging de uitvoering van het centrumplan uiteindelijk naar een combinatie van HGB, BVR en Matser.

Ondanks het geschil is de verstandhouding tussen de gemeente en Wereldhave volgens beide partijen weer goed. Ook Wereldhave heeft als eigenaar van het overdekte winkelcentrum in Etten­Leur belang bij een vernieuwing van het centrum. Het is nog niet bekend of Wereldhave in cassatie gaat.

Reageer op dit artikel