nieuws

Prefab schoorsteen voor luxe woningen

bouwbreed Premium

Prefab schoorsteen voor luxe woningen

vriezenveen ­ Voor de luxe woningbouw ontwikkelde Raab Karcher Eshuis uit Vriezenveen de lichtgewicht prefab schoorsteen Esra. De schoorsteen is op vrijwel ieder type dak te bevestigen zonder extra versterkingen.

De schoorstenen worden op maat gemaakt. Ze zijn standaard voorzien van een geïntegreerde gegalvaniseerde montageplaat, die is afgewerkt met lood voor de bevestiging op het dak.

De opbouw is modulair. Hierdoor zijn de kanalen variabel in te delen. Verschillende functies voor toe­ en afvoer in het dak kunnen worden gecombineerd. De indelingsmogelijkheden bestaan uit een rookgasafvoer van 80 millimeter met een HR­ of een VR­uitmonding, een luchttoevoer van 80 millimeter, een rioolontluchting van 125 millimeter, een afvoer voor mechanische ventilatie of warmteterugwinning en openhaardkanalen van dubbelwandig roestvast staal.

De Esra kan worden gemonteerd op een indekdeel voor een plat dak, een piramidewoning, een wolfseindkap, een nokuitvoering en een hellend dak.

Door het lichte gewicht (200 tot 250 kilogram) is er geen fundatie nodig en ook geen extra versterking van het dak. Praktische alle soorten gevelsteen in een afmeting van circa 750 bij 750 millimeter zijn te gebruiken.

Reageer op dit artikel