nieuws

Plaatsen voorzetwand kan veel eenvoudiger

bouwbreed Premium

attendorn ­ Variabel, makkelijk te installeren en weinig onderdelen. Met die kenmerken beveelt Viega de voorzetwanden aan van het systeem Steptec.

Volgens de fabrikant uit het Duitse Attendorn kan de installateur uit de hoogte­ en breedtematen de benodigde hoeveelheid rails, verbindingen en beschotting afleiden.

Viega gebruikt voor alle constructies met voorzet­ en scheidingswanden hetzelfde basiselement. Dat is een rail die aan één zijde open is en die direct op de muur, vloer of het plafond wordt geschroefd. De fabrikant ontwikkelde een speciale stans waarmee de installateur de rail altijd haaks en zonder braam inkort. De overige rails worden geklemd in trapeziumvormige verbindingsstukken in een hoek van 45 of 90 graden. In de korte kant van het trapezium zit een M10­bout voor de montage van buiszadels. De rails worden met een speciaal scharnier met M10­draad aan het dakbeschot bevestigd. De constructie krijgt door het aandraaien van een zeskantige inbusschroef stevigheid.

Viega levert voorverpakte benodigdheden voor oppervlakten van 1, 3, 5 en 10 vierkante meter. Aan de hand van de lengte en de breedte kiest de installateur een pakket, berekent de lengte van de benodigde rails en het aantal modules uit het Viegaswift­programma. In alle verpakkingen zitten snelbouwschroeven voor beschottingen met gipsplaten voor natte ruimten.

Frameconstructies

De Duitse fabrikant breidde ook het programma ECO Plus uit. Dit voorzetwandsysteem is ontwikkeld voor frameconstructies. Met de nieuwe elementbreedte van 490 millimeter kan de installateur er ook in kleine ruimten mee uit de voeten. Nieuw is ook de installatiehoogte van 830 millimeter. Voor de montage op een rail, muur of in een hoek ontwikkelde Viega een draaibare universeelbevestiging. De afvoer­aansluitboog is in de diepte verstelbaar.

Reageer op dit artikel