nieuws

‘Patent­deur’ weert brand ook zonder sluitpunten

bouwbreed Premium

‘Patent­deur’ weert brand ook zonder sluitpunten

herveld ­ Brandwerende ‘utiliteitsdeuren’ leveren ook zonder sluitpunten de vereiste brandwerendheid. MHB uit Herveld ontwikkelde een brandwerende, verdiepinghoge profielstalen dubbele deur met zij­ en bovenlichten. TNO stelde vast dat de constructie, die een afmeting heeft van 3 bij 3 meter, 94 minuten brand weert volgens NEN 6069.

De deur is zonder bouwkundige maatregelen in de gangen van bijvoorbeeld kantoorpanden te monteren. Hij is gemaakt van brandwerend glas. Een gepatenteerde oplossing, waarover MHB niets kwijt wil, voorkomt problemen met de schoten zoals die bij brandwerende deuren met een twee­ of driepuntsluiting kunnen optreden. Het systeem van MHB werkt alleen bij brand en houdt de stijlen bij elkaar, zodat ze niet kromtrekken.

Omdat het sluitwerk geen bijdrage levert aan de brandwerende functie kan de architect elk sluitwerk kiezen.

Reageer op dit artikel