nieuws

Overname uitgever van Cobouw gaat niet door

bouwbreed Premium

den haag ­ Wolters Kluwer verkoopt uitgeverij ten Hagen & Stam niet aan Sdu.

De onderhandelingen zijn na ruim een half jaar stopgezet. Aan de voorwaarden voor de verkoop die beide partijen hadden gesteld, kon niet worden voldaan. Ten Hagen & Stam, uitgever van Cobouw, gaat verder als een zelfstandige werkmaatschappij onder Wolters Kluwer. Er zijn vooralsnog geen plannen om met andere kandidaten te gaan praten over een verkoop van ten Hagen & Stam.

Wolters Kluwer besloot ruim een jaar geleden ten Hagen & Stam in de etalage te zetten. Het concern meende dat de uitgeverij niet tot de kernactiviteiten behoorde. Wolters Kluwer wilde zich meer toeleggen op wetenschappelijke producties. Het in Den Haag gevestigde ten Hagen & Stam is uitgever van publicaties op het gebied van ict, industrie en bouw. Tot het laatste onderdeel behoort behalve Cobouw ook onder meer Vastgoedmarkt, Bouwvak en Bricks & Money.

De dochter van Wolters Kluwer telt 520 werknemers en draaide afgelopen jaar een omzet van 90 miljoen euro. Wolters Kluwer wilde de uitgeverij afstoten omdat deze niet langer in de toekomstplannen van het concern paste.

Reageer op dit artikel