nieuws

Oostvaarderscollege Almere Buiten fors uitgebreid met dependance

bouwbreed

almere ­ Het Oostvaarderscollege (vmbo, havo en vwo) in Almere Buiten barst bijna uit zijn voegen. Reden voor de directie om intensief aan de slag te gaan met uitbreiding.

Momenteel wordt al gebouwd aan een semi­permanent bouwwerk van twee etages boven de huidige fietsenstalling. Dit gebouw, dat op palen komt te staan, wordt met ingang van volgend schooljaar in gebruik genomen. Er is daar plaats voor tien lokalen, enkele kantoren en een overblijfruimte voor leerlingen. Dit gebouw blijft staan tot de nieuwe dependance in het oostelijke deel van Almere Buiten is afgerond.

Station

Deze dependance, inclusief sporthal, gaat het Buitenhout College heten en biedt plaats aan 1400 leerlingen. Het wordt gevestigd naast het toekomstige NS­station Almere Buiten­Oost. Nu nog heeft het Oostvaarderscollege een dependance in het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Almere Buiten.

Het ontwerp voor het Buitenhout College is afkomstig van SP Architecten uit Waddinxveen. De bouwer moet via Europese aanbesteding nog worden geselecteerd. Volgens een woordvoerder van de school is het de bedoeling dat alle eerste, tweede en derde klassen en de nieuwe vmbo­afdeling transport en logistiek in de nieuwe dependance worden ondergebracht. Centraal punt is het atrium ofwel de aula, met een hoogte van veertien meter. Ook komt er een podium voor onder meer toneel­, dans­ en muziekuitvoeringen.

In augustus gaat de eerste paal de grond in. In april 2005 moet de bouw klaar zijn.

Reageer op dit artikel