nieuws

Ontwerpteam

bouwbreed

Ontwerpteam

Joris Hekkenberg en Erno Langenberg (AI Architecten), Fjodor Richter (meester)

Nieuwe stedelijkheid

Een stad hoeft niet te bestaan uit een centrum dat steeds meer uitdijt. Met het uitgestrekter worden van een stad ontstaat vraag naar andere woningtypen dan eengezinswoningen en voorzieningen, geconcentreerd op een herkenbare en goed bereikbare locatie.

Plan

Een 40 meter hoog gebouw met daarop een 6 meter hoog sms­bord waarin 55 woningen, 12.000 vierkante meter kantoor, 3150 vierkante meter commerciële ruimte, 1085 vierkante meter voorzieningen, 450 parkeerplaatsen. In totaal 35.000 vierkante meter.

Bijzonder

Het hele gebouw komt op één kavel en richt zich als het ware op het stationsplein. De verschillende voorzieningen in het gebouw zijn door een serre met elkaar verbonden, waardoor een informele route ontstaat door het gebouw. De ruimte achter het gebouw wordt een plein.

Bouwkosten

40,3 miljoen euro.

Impressie

Een icoon in de stad.

Inspanningen

Twee maanden werk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels