nieuws

Omnisportcentrum beter ontsloten

bouwbreed

APELDOORN ­ Apeldoorn wil de Zutphensestraat verbreden van tweebaans naar vierbaans om zo het gebied te ontsluiten waar onder meer het Omnisportcentrum, winkels, woon­ en kantoortorens en een megabioscoop komen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Met de herinrichting van de weg is een bedrag van 8 tot 10 miljoen euro gemoeid.

Voor de weg moeten ongeveer 150 bomen verdwijnen. Twee rotondes die ongeveer acht jaar in de weg liggen, maken plaats voor kruispunten met verkeerslichten. Voor grotere verkeerspleinen is namelijk geen ruimte en een tweebaans rotonde belemmert juist de goede doorstroming van het verkeer.

Apeldoorn koos voor verbreden, omdat een alternatief tracé een toekomstig woongebied zou belasten. Bovendien is de verbreding goedkoper en past het beter in de bestaande Apeldoornse plannen.

Als alles van een leien dakje gaat, kan met de weg worden begonnen in 2004. Bewoners hebben echter al aangegeven bezwaar te hebben.

Reageer op dit artikel