nieuws

Obligatiehouders Econosto zien alternatief reddingsplan

bouwbreed

capelle aan den ijssel ­ Een groep obligatiehouders van technisch dienstverlener Econosto weigert vooralsnog mee te werken aan het uitstel van de aflossing van een converteerbare obligatielening van in totaal ruim 27 miljoen euro.

Econosto wil de lening, die in juni na zeven jaar afloopt, met nog eens zeven jaar verlengen tot 2010. Het bedrijf heeft gezegd dat het de lening niet over twee maanden kan aflossen. De technisch dienstverlener heeft onder meer problemen bij de Franse dochter Malbranque.

De obligatiehouders willen best meewerken aan een uitstelplan, aldus woordvoerder F. Faas, maar “dan zou de afbetaling vanaf volgend jaar al in stappen moeten worden uitgevoerd.”

Faas zegt 15 procent van de obligatiehouders te vertegenwoordigen. Hij zoekt voor zijn alternatief steun bij de overige obligatiehouders, om zo sterker te staan tijdens de vergadering op 12 mei. Een eerste vergadering donderdag leverde niets op, omdat er geen benodigde tweederde meerderheid van de obligatiehouders aanwezig was.

Econosto heeft een waaier aan toeleveranciersbedrijven in de metaalindustrie. Het bedrijf leed over 2002 een verlies van 30,5 miljoen euro. Het verlies werd voor ruim 25 miljoen euro veroorzaakt door een reorganisatie­last. Malbranque bevindt zich inmiddels in surséance, omdat het moederbedrijf geen koper wist te vinden voor dit verlieslijdend onderdeel, dat ongeveer 3,7 miljoen euro verlies draaide.

Bij Econosto werken ongeveer 2000 mensen. Het bedrijf heeft een notering aan de effectenbeurs in Amsterdam.

Reageer op dit artikel