nieuws

Nieuwe Hitachi werkt slooplocatie af

bouwbreed

Nieuwe Hitachi werkt slooplocatie af

oosterhout ­ Daanen Materieel uit Altforst werkt nabij Tiel de locatie van een gesloopte boerderij af met een nieuwe Hitachi ZX210 LC. De viercilinder watergekoelde motor met directe inspuiting van Isuzu levert een vermogen van 110 kilowatt. De 20,1 ton zware machine past het toerental automatisch aan de last aan. Tijdens het uitgraven geeft het systeem 6 procent extra vermogen. Veel aandacht besteedde de fabrikant aan de veiligheid die de cabine tijdens een ongeluk aan de machinist moet bieden. Hendels en schakelaars zijn ergonomisch geplaatst en verminderen zo ongemakken door vermoeidheid. De ontwerpers verbeterden tevens het uitzicht via de rechterbenedenhoek van de cabine. Daanen is met Loon­ en grondverzetbedrijf J.A. van der Meer uit Scharnegoutum en Jaarsma Grondverzet uit IJlst één van eerste gebruikers van Hitachi’s nieuwe rupsgraver.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels