nieuws

Nieuwbouw 118 woningen na sloop in Dordrecht

bouwbreed Premium

dordrecht ­ In de Zeehavenbuurt­Oost in Dordrecht worden 118 woningen aan de Fregatstraat, de Loggerstraat, de Kofstraat, de Schokkerstraat en een deel van de Kotterstraat gesloopt om plaats te maken voor 96 nieuwe woningen.

Woningbouwvereniging Woondrecht heeft hiertoe deze week besloten. Aanvankelijk was het de bedoeling de woningen te renoveren, maar mede na overleg met de bewoners is toch gekozen voor vervangende nieuwbouw.

Woondrecht heeft uit drie ingediende schetsen het ontwerp gekozen van Akropolis Architecten in Rotterdam. Dit plan ­ met 78 eengezinswoningen en 18 appartementen voor 55­plussers ­ had ook al de voorkeur van de bewoners. De nieuwe woningen zijn bestemd voor de huidige bewoners. Daarom vallen ze in de sociale sector.

De bewoners kunnen in overleg met de architect kiezen uit bepaalde varianten. Zo kan de keuken aan de voor­ of achterzijde komen en kunnen ze kiezen voor een extra slaapkamer op de zolderverdieping. Alle woningen hebben een oppervlakte van 5,70 bij 9 meter.

Woondrecht werkt een sociaal plan voor de bewoners uit. Hierin komen de herhuisvesting, woningtoewijzing, leefbaarheid, onkostenvergoeding en de fasering van het plan aan de orde . Ook moet de mix van koop­ en huurwoningen nog worden bepaald. In het eerste kwartaal 2004 kan de aannemer met de bouw beginnen.

Reageer op dit artikel