nieuws

Nest op pootjes

bouwbreed

BUREN ­ Een ooievaarsduo dat zijn oog heeft laten vallen op een Burense schoorsteen, heeft een nest op maat aangemeten gekregen van constructiebedrijf Baggerman uit het nabijgelegen Erichem.

Het mannetje was al redelijk met de bouw van een nest gevorderd, toen de bewoners van de gemeentelijke woning het nest wilden weghalen. Want een afgesloten schoorsteen betekende geen open haard en een onverwarmde keuken. Bezorgde buren waarschuwden echter de gemeente, die zich als verhuurder van de woning verplicht voelde een oplossing te bedenken. Een ooievaarsnest verstoren is bij wet verboden.

Constructiebedrijf Baggerman kreeg de opdracht om een oplossing te vinden. Wel in overleg met een ooievaarsdeskundige, want: “een ooievaarsnest met ouder en jongen kan driehonderd kilo wegen”, weet Anton Baggerman inmiddels. Van hoekstaal 50 werd een plateau gemaakt op pootjes van twintig centimeter hoog, zodat de rook onder het nest weg kan. Kosten: ongeveer 2000 euro.

Reageer op dit artikel