nieuws

Nedcon schrapt vijftig banen in Doetinchem

bouwbreed

doetinchem ­ Nedcon schrapt vijftig banen op het hoofdkantoor in Doetinchem. De fabrikant van magazijnstellingen en bouwer van silo’s en parkeerdekken wil daarmee 3 miljoen euro op jaarbasis besparen.

De kostenbesparingsoperatie gaat gepaard met ongeveer dertig gedwongen ontslagen. Vooral kantoorfuncties gaan verloren. Nedcon, dat in totaal zeshonderd personeelsleden telt, staat onder druk door de weinig rooskleurige economische situatie. Bedrijven zijn minder bereid tot grote investeringen. Daardoor groeit Nedcon niet meer. Volgens de beursgenoteerde onderneming daalt de omzet het lopende jaar ten minste 10 procent vergeleken met 2002. De nettowinst staat daardoor ook onder druk, stelt Nedcon. Volgens ‘de schaal van Mock’ komt dat neer op een daling van minimaal 45 procent.

“Na uitvoering van het reorganisatieplan zal Nedcon goed kunnen profiteren van een aantrekkende economie en herstel van de productmarkten”, laat de directie weten. Voor 2004 wordt evenwel nog geen herstel verwacht. Eerder dit jaar leek het erop dat Nedcon zou worden overgenomen door een niet nader genoemd bedrijf. De kandidaat­koper, die tussen de 25 en 27 euro per aandeel wil betalen, stelde de overname uit vanwege de onzekere politieke en economische situatie.

Reageer op dit artikel