nieuws

Lakmoesproef voor de bouw

bouwbreed Premium

Met dank aan de economische teruggang. Het klink hard, zeker voor die werkgevers en werknemers die het hoofd boven water moeten houden. Toch kan de economische recessie inclusief de prijzendruk ­ nog eens versterkt door de impact van de bouwenquête ­ ervoor zorgen dat wij afscheid nemen van het aanbodgestuurde bouwen. Eindelijk kansen voor het vraaggestuurde bouwen. Dit is het ideale moment om de ramen en deuren te openen en ons te oriënteren op de vraag. De aannemer moet ondernemer worden. En als het aan Jan de Koning ligt, krijgt hij daarbij alle steun, want we moeten de aannemer wel helpen om door een nieuwe bril naar de bouw te kijken.

Nu is het scharniermoment tussen het oude en nieuwe denken. We praten al jaren over veranderingen in de bouw, maar we blijven vastzitten aan het Tayloriaanse denken. Alles gericht op productiesystemen, capaciteit en functiedenken, terwijl het hoog tijd is voor integrale bouwprocessen, gestuurd vanuit de vraagkant.

Reageer op dit artikel