nieuws

Kenniscentrum geeft advies over domotica

bouwbreed Premium

ARNHEM ­ De provincie Gelderland krijgt als eerste in Nederland een kenniscentrum waar woningbouwcorporaties advies kunnen inwinnen op het gebied van woningautomatisering, de zogenaamde domotica.

Het kenniscentrum is een initiatief van de Stichting Smart­Homes, een instelling die het gebruik van domotica wil bevorderen. Woningbouwcorporaties en zorginstellingen krijgen informatie over hoe bij de bouw of verbouw van huizen de automatisering het beste kan worden toegepast. Het gaat bij dit project met name om woningen die bedoeld zijn voor ouderen. De oprichting van het kenniscentrum maakt onderdeel uit van het provinciale project Huis van Morgen. De provincie ging eerder met de Stichting Smart­Homes een samenwerkingsverband aan en is medefinancier van het Gelders Kenniscentrum Domotica.

Reageer op dit artikel