nieuws

GSL waarschuwt klanten

bouwbreed

braunschweig ­ Hoogwerkerfabrikant GSL uit Braunschweig heeft alle Duitse klanten en Europese importeurs gewaarschuwd, dat hun hoogwerkers levensgevaarlijk zijn. Het gaat om vrijwel alle modellen die tussen januari 1992 en maart 1996 zijn geproduceerd en enkele modellen, die tussen maart 1996 en januari 2002 uit de fabriek zijn gerold.

Aan het schaarmechanisme en aan de remmen zijn productiefouten ontdekt, die volgens de fabrikant te wijten zijn aan een toeleverancier. Het bedrijf, dat inmiddels failliet is, heeft schadeclaims tegen die leverancier ingediend. In Nederland had GSL een vestiging die in de loop der jaren tientallen machines verkocht.

Volgens ingewijden zijn de gevaren groot. “Als ik verhuurder van dat merk machines was, zou ik ze meteen op een veiling aanbieden”, zegt een van hen. “Als ik eindgebruiker was, zou ik de machines door een erkend bedrijf volgens de NEN­normen laten keuren en laten repareren. Tot die tijd zou ik er niet meer mee willen werken”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels