nieuws

Gratis zonnepanelen na weddenschap

bouwbreed Premium

leeuwarden ­ De bewoners van de Vosseparkwijk in Leeuwarden krijgen gratis 25 zonnepanelen van de gemeente Leeuwarden en energiebedrijf Essent. De wijk heeft namelijk een weddenschap gewonnen. De bewoners zijn erin geslaagd een CO2­reductie van 10 procent te realiseren.

De weddenschap begon een jaar geleden. Om de reductie te meten is een speciale puntentabel ontwikkeld. Zo kon men extra punten verdienen door zonneboilers of zonnepanelen te plaatsen of door over te stappen op groene stroom. Het treffen van isolerende maatregelen en de aanschaf van energiezuinige apparaten leverde ook punten op. De wijk pakte de weddenschap fanatiek op. Ook scholen deden mee. Eén ervan slaagde erin een reductie van 41 procent te realiseren.

Reageer op dit artikel