nieuws

Gelderland wil 155 grafheuvels behouden

bouwbreed

arnhem ­ De provincie Gelderland trekt 450.000 euro uit om circa 155 grafheuvels voor de toekomst te behouden. De grafheuvels liggen op grond die eigendom is van particulieren. Maar dikwijls zijn de eigenaars niet op hoogte van het bestaan van de historische overblijfselen. Daardoor dreigen de grafheuvels te vervallen.

Volgens de provincie zijn de grafheuvels kenmerkend voor het cultuurhistorische verleden van de Veluwe. Dat gebied telt in totaal zes­ tot zevenhonderd van dergelijke graven. Gelderland wil de 155 graven die op particulier grondgebied liggen, opknappen en er archeologisch onderzoek verrichten. Het project is onderdeel van het provinciale plan Belvoir, dat is gericht op het behoud van cultuurhistorie, zoals monumenten en archeologie.

Reageer op dit artikel