nieuws

Geen overkapping stadion Groningen

bouwbreed

groningen ­ Het nieuwe voetbalstadion Euroborg in Groningen krijgt definitief geen bredere overdekte tribunes. De provincie stak een stokje voor het plan van het gemeentecollege om de benodigde 400.000 euro te bekostigen uit de inkomsten van een enorme reclamezuil langs de snelweg.

Het nieuwste Provinciaal Omgevings Plan verbiedt echter reclamemasten hoger dan 6 meter. Nu er geen overkapping in de Euroborg mag komen, zitten de voetbalsupporters op de eerste rijen bij regen niet droog. Op aandringen van de gemeentelijke VVD­raadsfractie werd in februari de verlengde overkapping van de tribunes alsnog onderzocht. FC Groningen en de gemeente gaven daarna echter meteen aan de benodigde 4 euroton niet te kunnen of willen ophoesten.

Wethouder W. Smink dacht vervolgens het ei van Columbus te hebben uitgevonden door het idee te opperen voor een fikse reclamezuil. De wethouder had echter geen rekening gehouden met het nieuwe verbod.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels