nieuws

Francine Houben pakt skyline Almere aan

bouwbreed

almere ­ De gemeente Almere heeft architect Francine Houben in de arm genomen om het skyline van de stad te verfraaien. Als stadsbouwmeester gaat Houben meer samenhang brengen in de snelst groeiende stad van Nederland.

Houben gaat zich bezighouden met de grote lijnen. Dat houdt in dat afspraken worden gemaakt over hoofdlijnen, zoals de relatie tussen water en stad of bijvoorbeeld hoogbouw. “Hoogbouw is alleen mooi als je het bij elkaar zet. In Almere is het door de hele stad verspreid. Persoonlijk vind ik hoogbouw helemaal niet bij Almere passen. Als het aan mij ligt, wordt geen enkel gebouw hoger dan een volwassen boom”, aldus Houben.

De architecte vindt dat Almere te getalsmatig is opgezet. Er is nooit gekeken naar het visuele aspect en alleen naar dingen als de afstand tussen een wijk en een station.

Reageer op dit artikel