nieuws

Dyka verbetert erfscheidingsput

bouwbreed

den haag ­ Erfscheidingsputten markeren de plek waar een rioolaansluiting de grens tussen particulier en openbaar terrein overschrijdt. Zo’n put wordt voor controles en ontstoppingen gebruikt.

Dyka ontwikkelde uit polypropyleen een nieuw type erfscheidingsput met een naadloos inwendig stroomprofiel. De gladde binnenkant voorkomt aanhechtingen en verstoppingen. Het stroomprofiel heeft een inwendig verval van 9 millimeter. De vlakke bodem vereenvoudigt de plaatsing. Manchetverbindingen van 125, 160 en/of 200 millimeter geven aansluiting op alle kunststof rioolsystemen.

De put is in hoogte verstelbaar. De standaard totaalhoogte bedraagt 393 millimeter; het verhogen van de schacht gebeurt met een pvc­leiding die water­ en luchtdicht door de manchetverbinding wordt aangebracht. Het standaard hoogslagvaste pvc­deksel kan worden vervangen door een gietijzeren straatkolk met blind deksel.

Reageer op dit artikel