nieuws

CVC Capital Partners koopt Deens materialenconcern

bouwbreed Premium

CVC Capital Partners koopt Deens materialenconcern

kopenhagen ­ Investerings­ en ontwikkelingsmaatschappij CVC Capital Partners voegt waarschijnlijk het Deense bouwmaterialenhandels­ en distributieconcern Danske Traelast toe aan haar fonds. CVC heeft daarop een door de aandeelhouders positief ontvangen bod gedaan van 538 miljoen euro. Het equity­fonds is bij voorbaat al actief in de bouwmaterialenbranche. In Nederland is het bijvoorbeeld eigenaar van Cementbouw Handel & Industrie en Wavin. Danske Traelast is de grootste speler in het materialenhandelssegment van de markt in de Scandinavische landen. Het concern zet per jaar zo’n 2 miljard euro om en heeft 7000 medewerkers, verdeeld over een serie verschillende ketens zoals Silvan in Denemarken en Zweden, Starkki in Finland en Neumann byg in Noorwegen. CVC wil het concern verder ontwikkelen met als doel een jaarlijkse omzetgroei van 10 procent. Na drie tot vier jaar wordt Danske Traelast weer doorverkocht.

Reageer op dit artikel