nieuws

Bouwmarkten in België naar Vendex

bouwbreed Premium

Bouwmarkten in België naar Vendex

amsterdam ­ Vendex KBB neemt de Belgische activiteiten van het Franse doe­het­zelfconcern Leroy Merlin over. Het gaat om zes bouwmarkten met tuincentrum. Dat heeft het detailhandelsconcern donderdag bekendgemaakt. Vendex KBB betaalt voor de keten circa 65 miljoen euro, waarvan ongeveer 17 miljoen euro voor het onroerend goed. De Belgische mededingingsautoriteiten moeten de transactie nog goedkeuren.

De zes vestigingen zijn goed voor een consumentenomzet van 135 miljoen euro. Er werken ruim 600 mensen. De acquisitie past naar eigen zeggen in de strategie van het concern om internationaal te expanderen met de doe­het­zelfdetailhandel. De eerste stap nam Vendex KBB vorig jaar met de overname van de Belgische Brico­keten. In Nederland exploiteert het bedrijf twee doe­het­zelfketens, Praxis en Formido.

Reageer op dit artikel