nieuws

Bechtel gaat Irak opbouwen

bouwbreed

washington ­ Het Amerikaanse Agentschap voor Internatinale Ontwikkeling (USAID) heeft de Amerikaanse onderneming Bechtel Group voor om te beginnen 34,6 miljoen dollar opdrachten gegeven voor de wederopbouw van Irak.

Het bedrijf moet energiecentrales, waterleidingen en rioleringen maken. Het donderdag genoemde bedrag is slechts een begin. De verbouwing van Irak kan Amerika’s grootste bouwer volgens USAID in anderhalf jaar tijd 680 miljoen dollar opleveren. Het bedrijf gaat ook ziekenhuizen en scholen bouwen. Een lid van de Raad voor Defensiepolitiek van minister van Defensie Rumsfeld, Jack Sheenan, werkt voor Bechtel. Eind maart legde Richard Perle de voorzittershamer van deze raad neer. Dat gebeurde, omdat volgens verschillende Amerikaanse media zijn banden met bedrijven die contracten van Defensie kregen aan het licht kwamen. Ontkend wordt echter dat Bechtel om die reden de opdracht in de wacht heeft gesleept.

Reageer op dit artikel