nieuws

Axa Stenman van beurs geschrapt

bouwbreed

amsterdam ­ Axa Stenman verdwijnt 15 april van de beurs. Havana Holding, dat speciaal voor deze overname door de Friesland Bank in het leven is geroepen, koopt de producent van hang­ en sluitwerk. Begin dit jaar deed de investeerder een bod van 15 euro per aandeel in contanten op alle uitstaande aandelen van Axa Stenman.

Axa Stenman vindt dat de notering aan Euronext Amsterdam nauwelijks toegevoegde waarde heeft. Er is weinig handel in het aandeel. Het management wil meer aandacht besteden aan de strategie van het bedrijf. In totaal komt het bod van Havana Holding neer op 48 miljoen euro.

Vijf grootaandeelhouders gaan deelnemen in Havana Holding. Ze ruilen hun aandelen Axa Stenman één­op­één om voor waardepapieren van de door de Friesland Bank opgerichte holding.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels