nieuws

AM en Amvest pakken Geertruidapolder aan

bouwbreed

bergen op zoom ­ AM Wonen en vastgoedonderneming Amvest nemen de herontwikkeling van de Geertruidapolder in Bergen op Zoom ter hand. In het centraal stedelijk gelegen gebied is de bouw van 2700 woningen gepland. Het investeringsniveau wordt geraamd op 550 miljoen euro.

AM Wonen en Amvest zijn door het gemeentebestuur van Bergen op Zoom gekozen uit een groep van zes mededingers. In de planvisie hebben de winnende ontwikkelaars uitwerking gegeven aan de wens van de gemeente om zowel de relatie van de stad met het water te herstellen als de ruimtelijke, economische, sociale en ecologische structuur te versterken. In samenwerking met de gemeente wordt binnen een jaar een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. De gemeente en marktpartijen hebben een publiek­private samenwerking voor ogen. De Geertruidapolder krijgt een jachthaven.

Reageer op dit artikel