nieuws

Akkoord arbitrage IJzeren Rijn

bouwbreed

den haag ­ Nederland en België verwachten medio 2004 een uitspraak in de arbitrageprocedure over de goederenspoorlijn IJzeren Rijn. Nederlandse en Belgische ambtenaren hebben overeenstemming bereikt over de vragen waarover het arbitragehof zich moet buigen. Op korte kunnen Nederland en België hierover ook een politiek akkoord sluiten, zo is de verwachting.

Nederland en België liggen al jaren met elkaar in de clinch over het weer in gebruik stellen van de goederenspoorlijn richting Roergebied, om verkeersopstoppingen richting haven van Antwerpen te verminderen. Daartoe moeten ook tal van aanpassingen plaatsvinden op het Nederlandse deel van het tracé in de omgeving van Roermond. Den Haag en Brussel konden echter geen akkoord bereiken over de financiering hiervan. Daarover moet het Permanente Hof van Arbitrage in Den Haag zich nu buigen.

Reageer op dit artikel