nieuws

Zwakke afzet treft Wavin vol

bouwbreed

hardenberg ­ Kunststofproducent Wavin heeft in Nederland flinke tikken gekregen vanwege het inzakken van de bouwconjunctuur. De vestiging in Hardenberg wacht daarom een flinke inkrimping.

Dankzij de afzet van kunststof buizen en fittingen in het buitenland is voor Wavin vorig jaar de schade beperkt gebleven tot een kleine winstdaling tot 35,8 miljoen euro. In 2001 schreef de onderneming nog 37,3 miljoen bij in de boeken.

Bestuursvoorzitter P. Houben: “Het was vooral de bouwmarkt in Nederland die tegen zat. Die markt was toch al aan het verslappen. Maar sinds de bouwenquête lijkt de animo helemaal zoek. Wij zien het tij voorlopig niet veranderen en hebben daarom ook een forse reorganisatie moeten aankondigen in Hardenberg”.

De omzet van Wavin steeg vorig jaar met 2 procent tot 922 miljoen euro. De groei vloeit vooral voorts uit een reeks kleinere overnames.

“De marktomstandigheden waren vrijwel nergens ideaal”, blikt Houben terug op 2002. “Wavin heeft met name goed gepresteerd in Engeland, Scandinavië en enkele centraal­Europese landen”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels