nieuws

‘VROM betaalt schade nu TNO niet verhuist’

bouwbreed Premium

den haag ­ “Alle geleden schade, verhalen we bij VROM”, zegt TNO­woordvoerder M. Lörtzer. “Wij hoeven niet zo nodig te verhuizen.” Formeel is nog niets bekend, maar TNO weet het zeker. De verhuizing van het instituut in Ypenburg en de Plaspoelpolder naar de Cromstrijen is van de baan.

TNO­directeur P. Korting heeft van informele contacten binnen het ministerie vernomen dat VROM niet wil bijdragen aan de verhuizing. VROM zou volgens een recent voorstel van Den Haag, Rijswijk, Cromstrijen en TNO nog maar 34 miljoen euro hoeven bij te dragen. Totaal kost de verhuizing ruim 184 miljoen euro. Daarnaast zou de grond in Cromstrijen waarop het complex was gepland, al zijn verkocht.

TNO pakt al zijn oude bouwplannen weer op, gaat de munitiebunkers weer volledig benutten en gooit bij VROM, zegt Lörtzer, het optelsommetje in de bus.

Volgens een VROM­woordvoerder is een brief naar de Tweede Kamer onderweg. Tot die tijd geeft hij geen commentaar.

Reageer op dit artikel