nieuws

Vloertegelfabriek Mosa mikt ambitieus op markt grote projecten

bouwbreed Premium

maastricht ­ De Koninklijke Mosa uit Maastricht heeft 2002 afgesloten met 5,8 miljoen euro winst. Indien de economische situatie niet verder verslechtert, verwacht de producent van keramische tegels in 2003 voor het vijfde achtereenvolgende jaar winstgroei te realiseren.

De vloertegelfabriek van Mosa zal dit jaar worden uitgebreid met een nieuwe perslijn en een slijpstraat. De nieuwe pers is geschikt voor de vervaardiging van grote formaten tegels. Met een druk van drieduizend ton kent de pers in Nederland zijn weerga niet.

De Limburgse onderneming richt zich op zowel de markten van consumenten als projecten. Mosa heeft de intentie om binnen enkele jaren uit te groeien tot de toonaangevende tegelfabrikant voor internationale projecten.

In nauw overleg met architecten in binnen­ en buitenland breidt het bedrijf zijn collectie voortdurend uit. Naast keramische producten heeft Mosa ook tegels van glas en staal in het assortiment. Laatste aanwinst zijn de koperen tegels.

Mosa richt zich op de productie van relatief kleine hoeveelheden te leveren specialiteiten. De aanpak vergt een breed assortiment en de mogelijkheid flexibel te reageren. Afgelopen jaren zijn belangrijke vernieuwingen tot stand gebracht door invoering van nieuwe snelbrandtechnologie en verdergaande automatisering van het productieproces.

De omzet van Mosa steeg vorig jaar met 7 procent tot 53 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat nam met 9 procent toe tot 7 miljoen euro. De met 27 procent gegroeide netto winst van 5,8 miljoen euro kwam mede tot stand dankzij enkele eenmalige opbrengsten.

Reageer op dit artikel