nieuws

Vliegveld Laarbruch niet voor 1 mei open

bouwbreed

BERGEN ­ Het nieuwe vliegveld Niederrhein in Laarbruch, vlak over de grens bij het Noord­Limburgse Bergen, gaat niet al op 1 mei open. Burgemeester C. Klaverdijk van Bergen weerspreekt met deze woorden de plannen van de Rotterdamse ondernemer Van der Lande, hoofdinvesteerder op het vliegveld.

Klaverdijk zegt dat er eerst nog een staatsverdrag moet komen en allerlei andere procedures moeten worden doorlopen, en die zijn nooit voor 1 mei afgerond.

In Noord­Limburg bestaat inmiddels grote onrust over de plannen om het vliegveld snel uit te breiden. De statenfractie van D66 wil dat er dan toch eerst een milieu­effectrapportage komt. Deze mer was volgens de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat nu niet nodig, omdat er eerst zwaar militair vliegverkeer was, dat wordt vervangen door lichter burgervliegverkeer. Maar zowel D66 als Bergen hebben daar een hard hoofd in.

Zowel Klaverdijk als D66 vinden het schandalig dat de 3400 Limburgse bezwaarmakers niets meer gehoord hebben van de Duitsers, terwijl zij wel een leges van 25 euro per bezwaarschrift moeten betalen.

Reageer op dit artikel