nieuws

Verfpistolen van Wagner Spraytech voor elke druk

bouwbreed Premium

maarssen ­ Wagner Spraytech Benelux uit Maarssen stelt onder de noemer FineSpray een nieuwe serie verfpistolen voor. Het programma omvat pistolen voor lage­, middel­ en hoge druk.

De FineSpray­serie telt de pistolen FineSpray 03, FineSpray 06, FineSpray 09 en de FineSpray Master. De 03 is geschikt voor midden­ en hoge druk. Het gewicht bedraagt 290 gram. Alle materiaalvoerende delen zijn van roestvast staal en een glad oppervlak zorgt voor hoog reiningsgemak. De 06 is een allround spuitpistool voor midden­ en hoge druk. Het pistool heeft een flexibele materiaaltoevoerkeuze en is door de bekleding uit Teflon gemakkelijk schoon te maken. De 09 verwerkt materiaal bij lage­, midden­ en hoge druk. Als lagedruk­variant spaart de FineSpray 09 aanmerkelijk op materiaal. Ook dit pistool is met Teflon bekleed. De FineSpray Master bestaat uit een materiaalbesparend lagedruk spuitpistool met drukbovenbeker, speciaal geschikt voor hoogvisceuze materialen.

De lagedruk techniek (HVLP) werkt door een zeer fijne verstuiving een oppervlak afdoende af. Bij maximaal 0,7 bar verstuivingdruk spaart de gebruiker door de gereduceerde nevelwerking om en nabij 30 procent materiaal. De middendruktechniek werkt met een verstuivingdruk van 0,7 bar tot 1,4 bar en zorgt daarmee voor een gering materiaalverbruik en een hoge verwerkingssnelheid bij een optimale verstuiving. Deze techniek sluit het ‘gat’ tussen HVLP en de traditionele hogedruktechniek die met een druk van 3,5 tot 4 bar werkt.

De Superfinish­serie bestaat uit een serie airless verfspuitinstallaties die gebruik maakt van een gepatenteerde langeslag membraantechniek. Deze techniek kan een zeer breed materialenspectrum verwerken. De lagere slagfrequentie belast de onderdelen minder, wat resulteert in een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

De SuperFinish 21 verwerkt lakken en dispersies tot spuittipgrootte 0,021″. De SuperFinish 23 werkt met een spuittipgrootte tot 0,023″ en is standaard voorzien van een wagen. De gebruiker kan zo met een bovenbeker werken voor bijvoorbeeld lakken of dispersies vanuit de originele verpakking verwerken. De SuperFinish 27 kan alle dispersies (ook hoogvisceuze) tot spuittipgrootte 0,027″ verwerken. De SuperFinish 31 met een spuittipgrootte van 0,031″ kan worden uitgerust met een bovenbeker voor kleine hoeveelheden of met een (container) aanzuigsysteem voor vaten tot 400 liter.

Reageer op dit artikel