nieuws

Veilige motor loopt op richtlijn vooruit

bouwbreed Premium

soesterberg ­ Bedrijven moeten vanaf 1 juli de risico’s van exploderend stof en gas analyseren. De ATEX 95­richtlijn deelt toestellen als elektromotoren dan in naar de mate waarin ze stof of gas kunnen ontsteken. Leroy­Somer uit Soesterberg loopt met de elektromotoren uit de reeks (F)LSPX op deze verplichting vooruit.

Deze motoren zijn bedoeld voor ruimten waar opwervelend stof kan ontploffen. De behuizing van de motoren bestaat uit aluminium of gietijzer en voldoet aan de beschermingsklasse IP65. Dat geldt ook voor de klemmenkast. Het oppervlak van de behuizingen worden volgens de leverancier nooit warmer dan 125 graden Celsius. De gebruiker kan de wikkelingen en/of de schilden thermisch beveiligen. De sensors schakelen de motor uit zodra de temperatuur de gevarenzone bereikt. Deze beveiligingen zijn verplicht wanneer de motoren in combinatie met een frequentieregelaar worden gebruikt.

Reageer op dit artikel