nieuws

VEH looft prijs uit voor verbetering woonomgeving

bouwbreed

amersfoort ­ De Vereniging Eigen Huis (VEH) roept instanties, bedrijven en particulieren op met ideeën te komen voor verbetering van de woonomgeving. Een jury beoordeeld de inzendingen. Het beste idee dat in het kader van deze prijsvraag wordt ingediend, is goed voor een hoofdprijs van 20.000 euro.

“De sociale en fysieke omgeving reikt verder dan het eigen huis of de eigen tuin en heeft een grote invloed op de kwaliteit van woningen en leven”, motiveert de organisatie van woningbezitters het initiatief.

In aanmerking voor deze ‘Van Herwijnenprijs’ komen zowel al gerealiseerde als nog uit te voeren projecten. Deze plannen en initiatieven mogen afkomstig zijn van bedrijven, gemeenten, particulieren, eigenarenverenigingen en andere organisaties, dat maakt allemaal niet uit. Als ze maar “een positieve invloed hebben op de kwaliteit van de omgeving van meerdere woningen”, aldus de VEH.

Het geldbedrag wordt uitgekeerd in de vorm van een fonds. Dit keert uit bij de realisering van het project. Kandidaten moeten bij de inzending al aangeven hoe ze als ze winnen het geldbedrag zullen besteden.

De prijs is genoemd naar de oprichter en oud­directeur van de Vereniging Eigen Huis, H.J. Van Herwijnen en zal in oktober worden uitgereikt.

De jury staat onder voorzitterschap van Van Herwijnen zelf.

Reageer op dit artikel