nieuws

Vastgoedsector maakt eenheidsworst

bouwbreed

Vastgoedsector maakt eenheidsworst

zoetermeer ­ Kleine detailhandelaren komen nauwelijks aan de bak in winkelcentra. Dat is het gevolg van het feit dat in de Nederlandse winkelcentra vaak dezelfde grootwinkelbedrijven gevestigd zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het economisch onderzoeksbureau EIM. Bijkomend nadeel van deze eenheidsworst is dat winkelcentra erg op elkaar zijn gaan lijken. Hierdoor neemt de aantrekkelijkheid van winkelen als vrijetijdsbesteding voor consumenten af. De detailhandel is inmiddels druk bezig antwoord te vinden op dit probleem. Samenwerkingsorganisaties van zelfstandige detaillisten, zoals Euretco, kopen zelf winkelpanden op en stellen die aan hun leden ter beschikking. Ook is in oktober vorig jaar het Garantiefonds Detailhandel MKB van start gegaan. Hiermee wil men de vastgoedpositie van zelfstandige ondernemers in de detailhandel versterken.

Reageer op dit artikel