nieuws

Twentsche Kabel klautert langzaam uit diep dal

bouwbreed

haaksbergen ­ Twentsche Kabel heeft in de tweede helft van 2002 een bedrijfsresultaat geboekt van 5 miljoen euro. Daarmee heeft het bedrijf de weg naar de zwarte cijfers weer gevonden. In het eerste halfjaar leed het concern nog een verlies van 3,8 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat over het hele jaar kwam uit op 1,2 miljoen euro. Na een slechte eerste helft, greep Twentsche Kabel fors in. Onder meer door het schrappen van banen werden de kosten verlaagd. “De genomen maatregelen begonnen in de loop van het tweede halfjaar bij te dragen aan een verbetering van het bedrijfsresultaat. Hierdoor kon over het hele jaar een positief resultaat worden gerealiseerd.”

Het nettoresultaat kwam uit op 54,6 miljoen euro negatief, vooral doordat Twentsche Kabel een voorziening van 58 miljoen euro trof als afwaardering van activiteiten in de telecom. In 2001 boekten de Tukkers nog een nettowinst van 9,6 miljoen euro. De omzet nam met 33 procent af naar 390 miljoen euro. “De autonome omzet daalde met 19 procent door het lage investeringsniveau in de telecomsector. Door de desinvestering van elektrotechnische groothandel EAS en de gedeeltelijke verkoop en beëindiging van de activiteiten van PIC in het Verenigd Koninkrijk, daalde de omzet met 84 miljoen euro.” De omzet van de divisie Kabelgroep daalde het hardst, met 43 procent tot 176 miljoen.

Twentsche Kabel durft geen voorspelling te doen over de resultaten voor dit jaar. “Door onzekere economische ontwikkelingen en politieke situatie in de wereld is het te vroeg voor een nadere uitspraak omtrent de te verwachten winst voor 2003”, aldus het bedrijf. Een verlaagd kostenniveau biedt volgens de raad van bestuur wel “zicht op verder herstel van het bedrijfsresultaat.”

Reageer op dit artikel