nieuws

Twee gewonden door ongeval met bouwlift

bouwbreed

HEERENVEEN ­ Het lijkt erop dat de twee medewerkers van het Groninger Montagebedrijf (GMB) uit Groningen die afgelopen vrijdag gewond raakten bij een ongeval met een bouwlift bij ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, zelf een fout hebben gemaakt.

De mannen waren bezig met het afbreken van de lift. Daarbij draaien ze de liftmasten los en leggen die in de liftbak. Daarbij viel de bak waarin ze zaten, zo’n 10 meter naar beneden en liep een van de bouwvakkers een bekkenfractuur op. De ander ligt in het Academisch Ziekenhuis in Groningen met uitval van lichaamsfuncties.

Het lijkt het GMB onwaarschijnlijk dat er een defect in de lift zat, omdat de constructie net was getest. “Maar dat weten alleen de jongens die erin zaten. En die zijn nog niet aanspreekbaar”, meldt woordvoerder J.R. Bos. Binnen het bedrijf is geschokt gereageerd op het ongeval. Een uitgebreid onderzoek naar de veiligheid van dit type liften is volgens Bos niet nodig. De Arbeidsinspectie is nog bezig met het onderzoek.

Reageer op dit artikel