nieuws

Stadskanaal achter plannen Het Pagedal

bouwbreed

stadskanaal ­ De gemeente Stadskanaal heeft de ingrijpende bouwplannen van de christelijke gemeenschap De Noorse Broeders voor het uitbreiden en opknappen van recreatiecentrum Het Pagedal instemmend ontvangen. De geloofsgemeenschap is bereid miljoenen euro’s te investeren in onder meer de nieuwbouw van een hypermoderne congreszaal, een forse uitbreiding van het aantal bungalows, een camping en nieuwe appartementen.

De mogelijkheden voor de realisatie van een openluchtzwembad, een jeugdherberg en een speeltuin worden nog nader onderzocht. De komende zomer wordt alvast begonnen met het aanpassen en opknappen van het bestaande sportcomplex in Het Pagedal. Voor de overige werkzaamheden moet de gemeente het bestemmingsplan nog aanpassen, maar dat lijkt slechts een formaliteit.

Reageer op dit artikel