nieuws

Siemens bouwt voor Basf sleutelklare energiecentrale

bouwbreed Premium

ludwigshafen ­ Siemens bouwt voor chemieconcern Basf in Ludwigshafen een energiecentrale die bij oplevering 440 megawatt stroom en 650 ton stoom per uur kan produceren. Met de opdracht is een investering gemoeid van 240 miljoen euro.

De nieuwe centrale zal verrijzen op de plaats waar tot kort geleden Basf ’s met kolen gestookte energiefabriek Mitte was te vinden. Momenteel vindt afbraak plaats van de schoorsteen en de rookgasreinigers. Met de nieuwbouw wordt in het najaar begonnen.

Siemens levert de met gas te stoken centrale sleutelklaar op. De fabriek wordt ingericht met twee gasturbines, een tegendrukturbine en drie generatoren. Het complex van Basf in Ludwigshafen is het grootste aaneengesloten chemiegebied ter wereld. Op de locatie met meerdere centrales wordt dagelijks meer energie verbruikt dan in een land als Denemarken.

Reageer op dit artikel