nieuws

Resultaat vastgoedbelegger Corio opnieuw gestegen

bouwbreed

den haag ­ Vastgoedbelegger Corio heeft vorig jaar het directe beleggingsresultaat zien stijgen met 11,6 procent naar 165,7 miljoen euro. De toename was vooral te danken aan de overname van vastgoedportefeuille van Trema.

Ook huurverhogingen zorgden voor een stijging van het resultaat. Het is voor het zevende opeenvolgende jaar dat Corio het resultaat zag toenemen. Ook dit jaar voorziet het bedrijf weer een toename. De onroerendgoedmaatschappij mikt voor 2003 op een indirect beleggingsresultaat van 170 miljoen euro. “Als er geen drastische wijzigingen in het economische klimaat in Europa als gevolg van de huidige politieke situatie in de wereld plaatsvinden moet dat mogelijk zijn”, voorspelt Corio.

In 2002 zag Corio de bezettingsgraad van zijn panden dalen van 97,2 naar 95,6 procent. Ook de rentelasten en de beheerskosten namen fors toe.

De waarde van de portefeuille nam toe met 157,1 miljoen tot ruim 3,6 miljard euro. Corio investeerde in totaal 157,4 miljoen euro. De Nederlandse retailportefeuille werd onder meer uitgebreid met enkele kleine winkelcentra. Daarnaast werd geïnvesteerd in de bestaande portefeuille van Corio en werd het Tilburgse binnenstedelijke project Pieter Vreedeplein aan de pijplijn toegevoegd.

In Frankrijk deed de vastgoedbelegger investeringen in Grenoble, Bordeaux, Nice, Mulhouse en Bobigny. In de Parijse regio werd Corio getroffen door toenemende leegstand.

Corio verkocht vorig jaar voor bijna 130 miljoen euro aan panden. In Nederland deed het kantoor­ en bedrijfsruimte in Utrecht, Enschede, Zoetermeer, Den Haag en Sassenheim van de hand. Ook verkocht het enkele kleinere retailobjecten. In Frankrijk werden drie kantoorpanden in de omgeving van Parijs verkocht. In Spanje werd een kantoorpand en een deel van een winkelcentrum verkocht.

Reageer op dit artikel