nieuws

Proef met waterstoftankstation in VS

bouwbreed

den haag ­ Shell gaat samen met de Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) auto’s op waterstof laten rijden in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Een belangrijk onderdeel van de proef is het eerste pompstation ter wereld waar waterstof getankt kan worden. Dat moet binnen enkele maanden opengaan. Shell zorgt voor waterstof en het tankstation, terwijl GM voertuigen die op deze brandstof lopen ter beschikking stelt. Op die manier hopen beide bedrijven in de dagelijkse praktijk kennis op te doen over de toepassing van waterstof in auto’s. Bovendien werken GM en Shell samen om kennis met elkaar te delen en de ontwikkeling van waterstofauto’s bij de politiek te stimuleren. Shell en GM werken al jaren aan de toepassing van waterstof in auto’s. Zo heeft Shell ook in Japan en IJsland dergelijke projecten. De grootschalige marktintroductie van elektrische auto’s met waterstof en brandstofcel laat nog zeker twintig jaar op zich wachten, zo liet Shell­topman Van der Veer zich in september nog ontvallen.

Reageer op dit artikel