nieuws

Prijzen voor actualisering bestemmingsplannen

bouwbreed

zwolle ­ Deventer en Rijssen­Holten hebben van de Overijsselse gemeenten de beste voorstellen om bestemmingsplannen actueel te houden en te controleren.

Beide gemeenten zijn hiervoor beloond met prijzen van 14.000 euro. Deventer heeft de beste ideeën om de bestemmingsplannen actueel te houden en Rijssen­Holten zorgt voor de beste handhaving. Het onderzoek is in opdracht van de provincie Overijssel uitgevoerd door SGBO, het onderzoeks­ en adviesbureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

De beoordeling van de plannen van aanpak vloeit voort uit een convenant tussen de provincie Overijssel en de gemeenten, waarin is afgesproken dat elke gemeente een plan van aanpak opstelt voor de verbetering van het actualiseren en handhaven van bestemmingsplannen. SGBO doet een aantal aanbevelingen. Zo moet de provincie de gemeenten beter ondersteunen bij de elektronische verwerking van bestemmingsplannen. Opvallend is voorts dat plannen van aanpak van externe bureaus beter scoren dan die van de gemeenten zelf.

Reageer op dit artikel