nieuws

Omzet Hurks groeit flink na overname

bouwbreed

eindhoven ­ Hurks Bouwgroep neemt de Brabantse branchegenoot Van der Linden over. De ondernemingen hebben hierover eind vorige week een intentieverklaring getekend. Als de overname doorgaat groeit de omzet van Hurks dit jaar met ongeveer 30 procent naar 278 miljoen euro. Hurks financiert de acquisitie uit eigen middelen.

“Van der Linden bouwt in heel Nederland voor scholen, ziekenhuizen en semi­overheid. Dat is een goede aanvulling op onze eigen activiteiten”, vertelt voorzitter G. Hurks van de hoofddirectie van Hurks Bouwgroep de belangrijkste reden voor de overname. Daarnaast maakt de koop een geografische uitbreiding mogelijk en verwacht het Eindhovense bedrijf dat de culturen goed op elkaar aansluiten omdat beide ondernemingen onder leiding staan van een familie.

Van der Linden is goed voor een omzet van 70 miljoen euro en heeft ongeveer 200 mensen in dienst. Het bouwbedrijf heeft vestigingen in het bij ‘s­Hertogenbosch gelegen Sint Michielsgestel en in Alphen aan den Rijn. Met de mensen van het nieuwe bedrijfsonderdeel erbij, groeit het personeelsbestand van Hurks Bouwgroep van 800 naar zo’n 1000 man.

In 2002 heeft Hurks een omzet gerealiseerd van 194 miljoen euro. In vergelijking met een jaar eerder is dat een groei van bijna 9 procent. Op een kleine overname na is de stijging op eigen kracht tot stand gebracht. Voor dit jaar hebben de Eindhovenaren op Van der Linden na geen overnames meer gepland. “Het is zo voorlopig wel genoeg”, legt Hurks uit.

Opvolging

Bij Van der Linden is geen jonge telg van de familie opgestaan die de leiding van het bedrijf op zich wil nemen. Om de toekomst van Van der Linden veilig te stellen is tot de verkoop besloten. De familie Van der Linden heeft via een holding alle aandelen in handen. Het bedrag dat Hurks voor de overname neertelt is niet bekend.

Van der Linden blijft zelfstandig en onder de eigen naam actief. Er wordt niet gereorganiseerd en de directie blijft ongewijzigd bestaan uit M. van der Linden en R. Wouda. Van der Linden: “Ik ben zeer gehecht aan dit bedrijf. Daarbij komt dat het voor ons erg belangrijk is om hetzelfde gezicht naar buiten te blijven laten zien”, vertelt de directeur.

Van der Linden gaat als een zelfstandige werkmaatschappij deel uitmaken van Hurks Bouwgroep. Daarmee komt het totaal aantal bedrijfsonderdelen van Hurks op dertien. Vier bedrijven richten zich op ontwikkelen en bouwen. De andere acht houden zich bezig met bouwproducten en industriële systemen.

Reageer op dit artikel