nieuws

Nederland betaalt stuk weg in Duitsland

bouwbreed

roermond ­ Rijkswaterstaat gaat 5 miljoen euro betalen voor de aanleg van een 2 kilometer lang stuk autoweg op Duits grondgebied bij Venlo. Het gaat om een bocht van de A74 op Duits grondgebied vanuit Venlo. De A74 vormt de toekomstige verbinding tussen de A73 bij Venlo en de A61 in Duitsland.

De Limburgse verkeersgedeputeerde M. Vestjens zei in Roermond dat de A74 een bocht maak,t omdat die anders door het beschermde natuurgebied Jammerdal in Venlo zou lopen. Maar die bocht rond het Jammerdal loopt wel op Duits grondgebied. “Bij de Duitsers ontstond de indruk dat we een goedkopere oplossing zochten door de weg in Duitsland aan te leggen'”, zegt Vestjens. “Om die indruk weg te nemen hebben we toegezegd de helft van de kosten van 10 miljoen euro.”

Reageer op dit artikel